Contactloos betalen JOPECO Automatenservice

Contactloos Betalen 

JOPECO heeft al meer dan 10 jaar ervaring met betaalmethodes.     

Voor meer informatie belt u met 0174-712622.
Waarom Contactloos Betalen?

Contactloos betalen is de nieuwe manier van betalen en kan worden gezien als de vervanger van het Chipknip-betalen (deze vervalt vanaf 1 januari 2015). Een groot aantal banken hebben of gaan hun betaalpassen hiervoor geschikt maken. Contactloos betalen is betalen met uw betaalpas zonder echt contact te maken met de betaalterminal. U houdt uw betaalpas als het ware tegen de betaalterminal aan. Bovendien is het voor bedragen onder de 25 euro mogelijk om zonder pincode te betalen. Hierdoor wordt betalen sneller én makkelijker.

Contactloos betalen is gebaseerd op de betrouwbare Maestro techniek die voor pinnen ook wordt gebruikt. Via een geïntegreerde kleine NFC (Near Field Communication) microchip met antenne geeft uw contactloze betaalpas tijdens het betalen uw betalingsgegevens draadloos door aan een contactloze lezer in de betaalterminal. Deze lezer controleert via het betrouwbare Maestro netwerk uw transactie bij uw bank en geeft aan of de transactie is goedgekeurd.

De betaalpassen die geschikt zijn voor contactloos betalen herkent u aan het contactloos teken dat op de betaalpas staat. Een soortgelijk teken staat ook op de betaalautomaat. De beveiliging van betalen met de betaalpas zit in de chip op uw betaalpas.

In de nabije toekomst kunt u ook met uw mobiele telefoon gaan betalen. Een ‘virtuele bankpas’ zit dan op een beveiligde plek in uw mobiele telefoon. Bij mobiel betalen maakt uw mobiele telefoon via NFC contact met de betaalautomaat. Mobiel betalen met Maestro is in 2013 met succes getest in Leiden door de ABN AMRO, ING en Rabobank.

Hoe werkt Contactloos Betalen?

BETAAL SNEL EN SIMPEL ZONDER PINCODE! Voor contactloze betalingen onder of gelijk aan € 25 is het niet meer noodzakelijk om uw pincode in te voeren.

Stap 1: Houd uw betaalpas tegen de plek met het contactloos betalen logo op de betaalautomaat;
Stap 2: Controleer het te betalen bedrag op het display en druk op OK. U heeft betaald.

Voor betalingen boven € 25 moet altijd een pincode worden ingevoerd.

Stap 1: Houd uw betaalpas tegen de plek met het contactloos betalen logo op de betaalautomaat;
Stap 2: Controleer het te betalen bedrag op het display en druk op OK;
Stap 3: Voer uw pincode in en druk op OK;
Stap 4: Wacht op bevestiging. U heeft betaald.

Uit veiligheidsoverwegingen geldt voor contactloze betalingen zonder pincode een maximum aantal transacties tot € 50. Dit houdt in: het aantal betalingen zonder pincode telt op tot €50. Als dit bedrag is bereikt, dient u uit veiligheid uw pincode in te toetsen op de betaalautomaat.

Een voorbeeld: U betaalt vier keer achter elkaar contactloos met uw betaalpas.

Betaling 1: € 20
Betaling 2: € 10
Betaling 3: € 10
Betaling 4: € 20

Bij de vierde betaling overschrijdt u het limiet van € 50. U moet bij deze betaling uw pincode intoetsen. Het limiet wordt weer bijgesteld naar € 0 zodra u een betaling met pincode (contactloos of bij ‘pinnen’) hebt gedaan. Instellingen voor contactloos betalen kunnen verschillen per bank.

(bron: http://www.maestrocard.com/)